20 Aralık 2014 Cumartesi

Alkolü Kim Buldu? Alkolün Tarihçesi


Şu anda yakın çevremizde alkol kullanan bir çok kişi var. Neredeyse herkes alkol kullanıyor. Günümüzde özellikle gençlerin çokça tükettiği bir içecektir; Alkol. Peki ama kim buldu? Nasıl buldu?

Alkol bilinen en eski kimyasal maddelerden bir tanesidir. Alkol ilk kez şans eseri olarak tarih öncesi insanlar tarafından mayalama yoluyla bulunmuş. Aslında buldukları doğal alkoldü oluşturdukları alkolü içerken meyve de yiyorlarmış, ağızlarında oluşan tadı beğendikleri ve bu şekilde buldukları sanılıyor. İnsanlar alkolün gerçek özelliklerini keşif ettikten sonra ilaçlardan, sanayiye kadar bir çok çeşitli alanda kullanıldı ve insan yaşamının vaz geçilmez bir parçası olmayı başardı.

Ek Olarak: Türkçeye Fransızca alcool sözcüğünden geçen alkolün kökeni Arapça al-kuhl (kara toz) sözcüğüdür. (Wikipedia)

Bira ve Şarap Nasıl Bulundu?

İlk bira İ.Ö 8000-6000 yılları arasında Fırat ve Dicle nehri arasında (Mezopotamya) yapıldığı biliniyor. İnsanlar o dönemde, arpanın mayalana bildiğini keşif etmişlerdi. Mayaladıkları arpaları su ile karıştırarak içiyorlardı. Şarabın bulunması da aynı bira gibi çok eski zamanlara dayanır. Şarabın üzüm suyundan yapıldığını biliyorsunuzdur. İnsanlar alkol içerken üzüm yemişler ve ağızlarında kalan tadın onlara güzel gelmesiyle şarap bulunmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder