5 Nisan 2015 Pazar

Galatasaray'ı Gerçekte Kim Kurdu



Galatasaray futbol kulübü Türkiye'nin en eski klüplerinden birisidir.Sarı kırmızı renklerden oluşan takımın simgesi aslandır.1905 yılında Ali Sami Yen ve arkadaşları tarafından Galatasaray lisesinde kuruldu.Resmi kuruluş böyledir, ama ülkemizde de hala devam eden iddialara göre, Galatasaray'ı kuranlar masonlardır.
Bu haftanın nedenlerinden biri ise hala devam
etmekte olan ve Galatasaray Üniversitesi'nin, Galatasaray lisesi'nin , devletin yaptığı yaptığı sınavların haricinde kendi sınavlarını yaparak, öğrenci alması ve çoğu yabancı kökenli öğrencilerin okulda okuması iddialar arasındadır,

Yalçın küçük'ün araştırmasına göre küçük hür ve kabul edilmiş masonlar locası'nın eski büyük üstad Kaya Paşakay ın da Galatasaray lisesi mezunu olduğunu hatırlatmıştır.Aynı iddiaya göre ise Alyans İsrail Okulları Türkiye'de ibrani asıllı çocuklar yetiştirmek ve yönetime hazırlamak için kurulmuştur. MEB bu okulları 1925 te kapattı.Galatasaray lisesi Alyans israil Okullarının Türkiyedeki devamıdır.
Ayrıca masonluk babadan oğula geçtiği için, Galatasaray lisesi'nden mezun olanların mason olması bu doğrultuda hizmet etmesi gayet normaldir.
Ayrıca Galatasaray spor kulübü'ne başkan olması için kişinin Galatasaray lisesi mezunu olması gelenekler arasındadır.Adnan Polat örneğinden hatırlayacağınız üzere başka bir model tutunamaz. Yani Galatasaray lisesi harici ve mason olmayan bir kişi Galatasaray spor klübüne başkan olamaz. iddaa odur ki 1900 lü yılların sonunda Fransız ve İsrail mason locası Galatasaray spor kulübü'nü kurmuşlardır.

Tabi bu konu iddaalar ve sınırlı kalmaktadır.Resmi olarak kanıtlanmış olmamakla birlikte, Galatasaray yetkili makamları bu iddiaları kesinlikle kabul etmemektedir.Sadece komplo teorisyenlerinin iddiaları ve bazı tarihçilerin araştırmalarına dayanan bu konu tam anlamıyla gün ışığına çıkarılmış değildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder