2 Şubat 2015 Pazartesi

En Çok İzlenen Yabancı Diziler


Günümüz internet çağı ile birlikte artık televizyon tarihe karışmak üzere. En azından genç nesiller için bu böyle olmakta. Özellikle birçok dizi internet üzerinden izlenmektedir. Tabi dizilerden kastımız Türk dizileri değil. Türkiye'de internet üzerinden izlenen diziler genellikle yabancı diziler. Kesinlikle her bölümü bir filmi andıran diziler, yabancılardan çıkıyor. Şuan yerli dizilerimizin birçoğu da yabancı dizilerden alınmış ve düzenlenmiş dizilerdir. Şüphesiz yabancı diziler yerli dizilerimizden çok çok daha iyi. Gönül isterdi ki yerli dizilerimiz çok tutulsun ve beğenilsin ama yabancı diziler gerçekten kendi çapında profesyonelliği bile aşmış durumda.

İnternet üzerinden yayınlanan birçok yabancı dizi mevcut. Fakat bu dizilerin hepsinin iyi olduğunu söyleyemeyiz. Tabi güzel olarak adlandırdığımız diziler ise gerçekten müthiş. Bir bölümü bir film kalitesinde olması bizleri şaşırtıyor. Bu aralar en çok izlenen yabancı dizileri sizler için derledik. Tek tek konularına göre listeleyeceğiz. Sıralama popülerliğe göre değildir. En iyi yabancı dizi hangisi diye soranlar için popüler yabancı diziler sıralaması ve en çok izlenen yabancı diziler sıralaması;

Şuana Kadar Tercih Edilen ve İzlenmesi Gereken Diziler

  1. Breaking Bad
  2. The Walking Dead
  3. Game of Thrones
  4. Supernatural
  5. How I Met Your Mother
  6. Dexter
  7. Under The Dome
  8. Shameless
  9. House M.D
  10. Spartacus

Türkiye'de En Çok İzlenen Yabancı Diziler

  1. Shameless 
  2. 12 Monkeys 
  3. The 100 
  4. Game Of Thrones 
  5. Prison Break
  6. Breaking Bad
  7. Doctor Who
  8. Supernatural
  9. Lost
  10. How I Met Your Mother
  11. Under The Dome (Editör Seçimi)
  12. Revolution (Editörün Seçimi)

Shameless


Son zamanlarda büyük bir çıkış yapan drama ve komedi ağırlıklı yabancı dizi. 9 Ocak 2011 yılından günümüze kadar yayında kalmayı başarmış ve kendini izleyiciye benimsetmiş bir dizidir. ABD'de en yüksek reytinge ulaşmış bir dizidir. Türkiye'de e2'de yayınlanmıştır. Konusu oldukça kaliteli ve izleyicinin ilgisini çekmektedir. Amerika'da, Chicago kentinde yaşayan fakir bir aileyi anlatmaktadır. Yaşam mücadelesinin komik olarak ekrana yansımasından oluşmakta. Anneleri olmayan altı çocuk ve alkolik, kumarbaz, sahtekar bir babanın komik ve kimi zaman duygulandıran hikayesi.

Gallagher ailesini yöneten bir kadın, Fiona. Ailenin tüm yükü Fiona üzerinde. Sosyal yaşantısı ile oldukça heyecanlı. Steve ile ilişkileri mevcut. Ailenin eşcinsel (gay) çocuğu Ian. Çalıştığı marketteki Müslüman patronunun kocası ile birlikte oluyor. Gallagher ailesinin düşünceli, yaramaz bireyi Debbie. Dizide Debbie oldukça yaramaz bir biçimde karşımıza çıkıyor. Phillip „Lip“ ise en büyük erkek çocuk. Oldukça zeki. Ve Frank. Gallagher çocukların babası. Oldukça kötü bir hayatı var. Alkolik, sahtekar ve manyak. Veronica Fisher ve Kevin Ball çifti. Sevişmekten öteye gidemeyen bir çift. Kevin Ball sürekli eşyalarını Gallagher ailesine kaptıran ve geri almaya çalışan ama Gallagher ailesi ile samimi bir dostlukları olan komşuları. Shameless dizisi Türk kültür ve geleneklerine aykırı bir dizi olduğunu söylemek isteriz. Buna rağmen izlenmesi gereken diziler arasında.

12 Monkeys


1995'de yayınlanan 12 Monkeys filminin tv versiyonu. 2014 yılında ortaya çıkmış bilimkurgu ve dram ağırlıklı dizi. Konu olarak tam anlamıyla bilimkurgu diyebiliriz. Dünyadaki tüm insanları yok edebilecek derecede tehlikeli bir virüs nedeniyle 2035 yılında insanlığın sadece bir kısmı hayatta kalabilmiş. Bu virüs salgınının etkilerinden korunmak amaçlı insanlar yer altına inerek koloniler kurar ve burada yaşamaya başlarlar. Dünya'daki virüsün yok olması için gerekli çalışmalar yapmaya başlarlar. Virüsün yok edebilme arayışlarında iken zamanda geriye gidebilecekleri bir makina yaparlar. Bu makine ile geçmişe gidecek bir mahkum olur. Test amaçlı gönderilen mahkum James Cole kendisini geçmişte bir akıl hastanesinde bulur ve virüsün yayıldığı zaman geldiğinde kimseye bu virüs salgınını ve olacaklarını inandıramaz. Böylece olaylar gelişir. Harika bir dizi, izlenmesi gereken diziler arasındadır.

The 100


Yıllar önce (97 yıl önce) nükleer savaş sonrası dünyanın yaşanmaz bir hal almasıyla beraber insanlar bir uzay gemisine toplanıyor. Gemide oksijen azalması, gıda yetersizliği nedeniyle 100 genci dünyaya yollamayı planlıyorlar. Özel bir gemi-roket tarzı alet ile 100 genç dünyaya gönderiliyor. Göndermeden önce gençlere özel çipler takılarak onların yaşam hareketleri izleniyor. İnsanlık devamı için bu gençler çok önemlidir. Ve olaylar böylece gelişir. İzlenmesi gereken diziler arasında.

Game Of Thrones


Zamanımızda en çok izlenen yabancı dizilerdendir. Şuana kadar en çok izlenen dizi olarak bile listeye alabileceğimiz bir dizi. Dizinin türü fantezi. Konusu ise başka bir dünyada Westeros adında bir kıta'da geçiyor. Bu dünyadaki insanlar bizden farksız ama teknolojileri henüz keşfedilmemiş ve neredeyse orta çağ hayatı yaşıyorlar. Dizinin türkçe karşılığı Taht Oyunları. Bu isimden anlayacağınız üzere bir savaş söz konusu. Krallıklar ve savaşların olduğu bir dünya içerisindeler. Sürekli savaş içerisindeler. Amaçları halka huzur ve barış sağlamak.

Prison Break


2005 yılında başlaması ile birlikte ABD yapımı aksiyon dizisidir. ABD'de Fox kanalında, Türkiye'de ise CNBC-e kanalında gösterime girmiştir. Yaklaşık 42 ülkede yayına girmiştir. 1. Sezon itibari ile konusu suçsuz yere idama mahkum edilen Lincoln Burrows ve kaçırılmasına yardım eden kardeşi Michael scofield ile sonlanıyor. Michael karakteri oldukça zeki ve çevik. Michael karakterinin asıl mesleği inşaat mühendisliğidir.

Prison Break genel olarak konusu Michael Scofield zeki bir mühendis olması ve şirket sahibi gayet normal hayatı olması ile başlamaktadır. Michael abisi ile uzun bir süredir görüşmüyor. Abisi Lincoln mahkum ve idamla cezalandırılıyor. Sebebi ise ABD başkan yardımcısının kardeşini öldürmek ile suçlanıyor. Lincoln ise bunun reddetmektedir. Michael bunun öğrenmesi ile büyük bir serüven başlamaktadır. Abisine inanan ve suçu işlenmediğini savunan Michael abisini hapishaneden kaçırmak için yollar aramaya başlar. Çünkü yasal olarak hiçbir çare kalmadığını düşünüyordur. Fox River hapishanesi oldukça yüksek güvenlik sistemleri ile donatılmıştır. Bunun için birçok yola başvurur ama çoğu başarısız sonuçlanır. Hapishaneye girmekten başka yolu kalmaz. Ve ceza işleyip hapishaneye girer. Hapishaneye girmeden önce detaylı bir plan yapar ve bunu vücuduna dövme olarak çizdirir. Olayların heyecan ile gelişmesi ile dizimiz devam eder.. Herkesin izlemesi gereken diziler arasında.

Breaking Bad


ABD yapımı suç ve drama ağırlıklı dizi 2008 yılında yayınlanmaya başlayıp 2013 yılında bitti. 5 sezona 62 bölümü sığdırarak en çok izlenenler listemizde yer aldılar. Konusu 50 yaşında kimya öğretmeni Walter White'ın para ihtiyacını karşılayamaması ve ek iş olarak araba yıkamacılığına başlamasıyla başlar. Akciğer kanserine yakalanan Walter, yakın tarihlerde öleceğini öğrenir. Walter ailesine para kazanmak için uyuşturucu yapar ve bunu öğrencisi öğrenir. Öğrencisi uyuşturucu ticaretinden anlayan ve bu işin içinde olmuş biri olduğu için, Walter ile birlikte büyük işler yaparlar. Walter ilerleyen zamanlarda insanlığın tarihini değiştirir. İzlenmesi gereken bir dizi..

Doctor Who


BBC yapımı bilim kurgu dizisidir. Konusu doktor sanılan gelecekten gelen insana benzeyen bir yaratık olan Zaman Lordu'un dünyadaki maceralarını ve olaylarını işlemektedirler. Dünyanın en uzun süren bilim kurgu dizisidir. 1963'den günümüze kadar devam etmeyi başarmış ve klasik, televizyon filmi ve modern seriler olarak üçe ayrılmıştır. 26 sezon 807 bölüm yayınlanmıştır. Yaklaşık 83 tane yönetmeni vardır. 12 tane doktor değişmiştir. Kesinlikle izlenmesi gereken efsanevi bir dizi.

Supernatural


Korku, gerilim, drama ve komedi türünde bu dizi sizin favoriniz olabilir. Supernatural bir gençlik dizisi. Korku ağırlıklı bu dizi 2005 yılında Amerika'da yayına girmiştir. Çekimleri Kanada'da başlanmış ve 10 sezon 201 bölüm yayınlanmıştır. Dizi konusu Winchester kardeşlerin avcılık serüvenidir. Annelerini bir varlığın yakması sonucu kaybederler ve bunun üzerine Winchester kardeşler bu tür varlıkların insanlara zarar vermemesi için çalışırlar. Sam ise avcılık yapmak istemeyen biridir. Normal bir hayatının olmasını ister. Sam evi terketip üniversiteye gider. Bir kız arkadaşı bulur, adı Jessica. Jessica ile oldukça samimi bir ilişkileri vardır. Bir gün Dean, kardeşi Sam'ı babasının kayıp olduğunu söyleyerek Sam'ı çağırır. Babalarını bulamazlar ve Sam eve gidince Jessica'nın aynı annesi gibi tavana yapışık durduğu görür müdahale edemeden Jessica yanarak ölür. Daha sonra Sam, Jessica'yı öldüren yaratığı bulmak için avcılığa tekrar döner. Böylece olaylar gelişir. İzlenmesi gereken bir dizi.

Lost


121 bölümdür yayınlanan ABD yapımı bir dizi. Macera, bilim kurgu, gerilim, fantezi ve dramayı yaşayabileceğiniz bir dizi. Konu olarak ABD'ye uçan bir uçağın kaza yapması ve Güney Pasifik'te bilinmeyen bir adaya düşmelerini kodu alırlar.  2004 yılında yayınlanan ve 6 sezondur devam eden dizi 2010 yılında bitmiştir. Birçok ödül alan dizi izlenmesi gereken yabancı diziler arasındadır.

How I Met Your Mother


ABD yapımı 2005 yılında yayına girmiş ve 31 Mart 2014 tarihinde sonlandırılmıştır. Durum komedisi olan bu dizinin konusu, 2030 yılında Ted Mosiby'nin çocuklarına anneleri ile tanışma hikayesini anlatır. Böylece tanışma hikayesi başlar. 2005 yılına dönerler.

Under the Dome


Stephen King'in kitabından uyarlanarak hazırlanmış harika bir dizi. ABD yapımı bilim kurgu dizisidir. Konusu ise Maine'deki Chester's Mill kasabasında insanların mahsur kalmasıdır. Bilinmeyen bir güç tarafından kasaba kubbe altında kalır. İçeri veya dışarı çıkış yapılmamaktadır. Bu kasabada mahsur kalan insanlar için herşey çok değerlenir. Bir yandan çıkış yolu aranırken bir yandan da tüketim arttığı için üretim gerekir. Üretim olmadığı için gıda daha da çok değerlenir. Olaylar bilim kurgu çerçevesinde gelişir. Kesinlikle izlenmesi gereken bilim kurgu dizisidir.

Revolution



ABD yapımlı macera, bilim kurgu, drama ve aksiyon türüne ev sahipliği yapan güzel bir dizi. Günümüzde popülerliği artmış ve gözde yabancı diziler arasına girmiştir. Konusu dünyada bilinmeyen bir sebepten dolayı teknoloji durur. Elektrik enerjisi kesilir. Bilgisayar, araba ve teknolojik-elektronik aletler açılmaz ve çalışmaz hal alır. Bilinmeyen sebepten dolayı değildir aslında. Bunların sebebi bilen biri vardır. Neler olduğu bilen tek kişi Ben Matheson'dur. Bu durumu düzeltmek için çaba gösterir. Elinden hiçbir şey gelemez. 15 yıl geçer ve artık doğa ilk günkü hayatına döner. Devletler çöker, elektriksiz hayata alışılır. Hayatta kalmaya çalışır. Orta çağa benzer bir devlet yönetimi oluşur. Ve olaylar gelişir. İzlenmesi gereken bir bilim kurgu dizisidir.

Buradaki sıralamalar 2015 yılı istatistik ve hayranlık derecesine göre listelenmiştir. Resmi sıralamalar değildir. İzleyici önerileri dikkate alınarak sıralanmıştır. En iyi yabancı dizi izleme sitesi olarak sizlere üç önerimiz var; Dizilab, Dizist ve Dizipub siteleridir. İyi seyirler dileriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder