3 Ağustos 2014 Pazar

Erkeklerin Kaşlarını Alması Günah mıdır?

Günümüz modern Türkiye'si ile birlikte modern bir İslam görüşü oluştu. Gerek bakım konusunda gerekse ahlaki konularda artık biraz rahat olunmaya başlandı. Kimine göre her insan bakımlı olmalıdır ve bu bakım tüyünden gözüne kadar karşı taraftan görülen her yerin bakımlı olması prensibi olmuştur. Bazı dindar kesimler ise asla erkeklerin tüy, kıl almaması gerektiği yönünde düşünceleri var.

Kaş Almak Günah Mıdır? Erkeklerin Kaş Alması Günah Mıdır?
İnsanlar günümüzde ne olursa olsun bakımlı olmayı tercih ediyorlar. Bazı insanlar araştırmadan bu düşünceye karar veriyorlar. Erkeklerin kaş alması günah mı? Bunu araştıranlar ise şuan burada bu yazımızı okuyor. Sizlere günah veya günah değil diyemeyiz, bunu internet üzerinden okuduğunuz makale ve yazılardan kimse diyemez. Bizler sizlere sadece bazı ayet ve hadisleri aktaracağız. Hiç bir şekilde sizlere bu doğru bu yanlış diyemeyiz ve dememeliyizde. Doğru bilgiyi almanız için dini konularda işin ehli hocalarımıza danışmalısınız. İlk önce bunu bilin ve o gözle okuyunuz.

Erkeklerin Kaş Alması Günahtır

İlk bakış açımız "Erkeklerin kaş alması günahtır" üzerine olacak. Bunu kanıtlayan hadislerimiz var. İlk hadisimiz;

İğreti saç takan, taktıran; kaşları incelten, kaşlarını incelttiren, dövme yapan ve dövme yaptıran lanetlenmiştir. (Kütübü Sitte, Hadis No : 2155, Ravi: İbnu Abbas)
Aslında burada anlatılmak istenen doğuştan gelen bir şeyi yok etmenin günah olduğudur. Olduğumuz gibiyizdir, değiştirme hakkımız yoktur. Allah her insanı güzel yaratmıştır. Allah'ın yarattığına rıza olup, şükretmek gerekir. Eğer mecburi bir durum yok ise kaş, tüy, kıl alınmamalıdır. Başka bir örnek ise;

Kaşlarını cımbız veya başka bir âletle alanlar, yüzlerine güzellik vermek için yanaklarını çizerek Allah’ın kendilerine verdiği şekli değiştirenler lânetlenmiştir. (Buharî)

Erkeklerin Kaşlarını Alması Günah Değildir

Bazı kaynaklarda ise "Erkeklerin kaş almaları günah değildir, caizdir", der. Erkeklerin yüz güzelliği için kaşlarını alması günah değildir, caizdir. Kadınların ise kaş almaları günahtır, derler. Erkeklerin güzellik için şık giyinip koku sıkmaları da caizdir ama kadınlara caiz değildir, haramdır.

Kaşlarını inceltmek, kadına haramdır, erkeğe ise caizdir. (Hindiyye)
Burada okuduğunuz bilgilere göre hareket etmek yanlış olur. Bu bilgiler internet ortamındaki araştırmalar sonucu çıkmıştır. Lütfen sanal alem yerine gerçek hayatta bir bilgin ile görüşünüz.

Cübbeli Ahmet Hoca: "Erkeklerin Kaş Alması Günah Mıdır? [Video]



Benzer Aramalar: erkeklerin kaş aldırması günah mı, erkeklerin kaşlarını alması caiz midir, erkeğin kaş alması günah mı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder