11 Aralık 2014 Perşembe

Doğal Sabun Yapımı


Günümüzde doğal olmayan şeyleri kullanmak sağlığımız açısından tehlikeli bir olaydır. Her şeyin doğalı yapılmaya başlandı. Hatta bu doğallık trend haline geldi.İnsanlar bilmedikleri kimyasalları kullanmak yerine kendi evlerinde yaptıkları içinde ne olduğunu bildikleri sabunları kullanmak istiyorlar.

Sabun içerisindeki kimyasalların cilt hastalıklarına sebep olması doğallaşma yolunda büyük bir etkenolarak doğallaşma yoluna girilmesini kolaylaştırıyor. Sağlık her şey den daha önemlidir. Size sağlığınıza zarar vermeyen sabun yapmak artık çok kolay. Satın aldığınız sabunların içinde bulunan hayvansal yağlar etik değildir. Siz evde daha uygun fiyatlı ve sağlıklı bir sabun yapabilirsiniz. Sizin için en iyisi zeytin yağı ile sabun yapımıdır.

Zeytin Yağı ile Sabun Yapımı için Gerekli Malzemeler


  • 6 Litre zeytin yağı 
  • 6 litre su  
  • 1 kg kostik plastik kap


ZEYTİN YAĞI İLE SABUN NASIL YAPILIR

Öncelikle 1 kg kostik kabın içine koyulur ve 6 litre su içerisine dökülür. 6 litre zeytin yağı yavaş yavaş kabın içine dökülür. Tahta kaşıkla yavaş ama sürekli olarak karıştırılır. Puding kıvamına geldiği zaman soğutulmak üzere oda sıcaklığında veya balkonda bırakılır. Soğuma işlemi gerçekleştikten sonra sabunumuzu keserek kullanıma uygun boyutlara getirmelisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder